Az ukrajnai háború kirobbanásának egyéves évfordulóján a közszolgálati rádió Bukarest FM csatornája és a Rador hírügynökség stirilerazboiului.ro címmel portált indít és e-könyvet mutat be, amelyekben a konfliktus első 30 napjának történéseit foglalja össze a Rador hírügynökség hírei alapján.

Az aktuális hírek 2022. február 21-től kezdődnek, amikor felmerültek az első komoly aggodalmak egy esetleges invázióról. A honlapra ugyanakkor felkerülnek a közszolgálati rádió által készített saját anyagok és a külföldi hírügynökségek napi tudósításai is. A híreket kronológiai sorrendben és különböző – így politikai, katonai, gazdasági, szociális és környezetvédelmi – kategóriákba csoportosítva olvashatjuk.

A stirilerazboiului.ro portál célja összképet nyújtani a helyzetről egy évvel a háború kitörése után azért, hogy megértsük hogyan zajlottak az események, miként befolyásolták életünket, mi változott és hogyan változtak az emberek az elmúlt évben. Az internetes oldalon megtalálhatóak továbbá a közszolgálati rádió haditudósítóinak beszámolói az ukrajnai emberek életéről.

A honlap beindítását február 25-én, szombaton jelentik be a Román Rádió kulturális csatornája által szervezendő hangverseny és kiállítás alkalmából. A közszolgálati rádió koncerttermében a rádió zenekarai és kórusai bemutatják Az élet egy bőröndben (Viața într-o valiză) elnevezésű koncertet, illetve előadást, amelynek része lesz egy bőrönd-installáció is. A résztvevők itt kapják meg az e-könyvet, és az azon található QR-kód a stirilerazboiului.ro oldalra irányít.