A Moldovai Köztársaság példátlan kihívásokkal néz szembe – jelentette ki csütörtökön Maia Sandu a Klaus Iohannis államfővel tartott találkozója utáni bukaresti sajtónyilatkozatában. A Moldovai Köztársaság elnöke megköszönte Romániának, hogy országa mellé állt a kihívásokkal folytatott küzdelemben. Románia jelenlegi segítségét őszintének és önzetlennek nevezte. A segítségnyújtás egyik példájaként említette, hogy Románia áramot és földgázt szállít az országának. Ezzel szerinte lehetővé vált, hogy a Moldovai Köztársaság gázellátását ne csak a Gazprom biztosítsa.

Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön a Victoria-palotában a Maia Sandu moldovai elnökkel folytatott megbeszélésén megerősítette, hogy Románia politikai és technikai szempontból is támogatja a Moldovai Köztársaság európai integrációját.

Románia továbbra is minden pénzügyi, gazdasági és politikai segítséget megad, hogy a Moldovai Köztársaság mellé álljon ezekben a különösen nehéz időkben. Erről biztosította csütörtökön Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke Maia Sandut, amikor fogadta a parlamentben a moldovai elnököt.