Joghatóság hiányára hivatkozva elutasította az illetékes bíróság Texasban az áldozatok hozzátartozóinak azt a kérését, hogy nyissák újra a Boeing ellen a 737 MAX típusú repülőgépek katasztrófája miatt indított eljárást, és vizsgálják felül az ügyben született vádalkut.

A Boeing a 2,5 milliárd dolláros megállapodás keretében mentességet kapott a büntetőjogi felelősségrevonás alól a 737 MAX típus hibás tervezésével kapcsolatos összeesküvés vádjának tekintetében.

Az elhunytak hozzátartozói mostani indítványukban azt kérték, hogy a bíróság vonja meg a vállalat immunitását, és rendelje el az üggyel kapcsolatos információk nyilvánosságra hozatalát.

Reed O’Connor körzeti bíró döntésében azt állapította meg, hogy nincs jogköre arra, hogy helyt adjon az indítványnak, annak ellenére, hogy a Boeing szerinte is „borzalmas bűncselekményt” követett el.

O’Connor októberi döntése szerint a két 737 MAX katasztrófájában elhunyt 346 ember jogi értelemben „bűncselekmény áldozata”, és azt is hozzátette, hogy az igazságügyi minisztérium nem tett eleget a törvényből eredő kötelezettségeinek.

O’Connor korábban indítványozta a vállalat vád alá helyezését csalás és összeesküvés miatt. A Boeing nem ismerte el bűnösségét. „A bíróság mérhetetlenül együttérez az áldozatok családjával, akik a Boeing összeesküvése miatt bekövetkezett katasztrófákban hunytak el” – mondta a bíró. „A Boeing bűntette méltán az Egyesült Államok valaha volt legvéresebb vállalati bűncselekménye” – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy nem habozna igazságot szolgáltatni, de a törvény erre nem ad lehetőséget.

O’Connor csütörtökön elutasította a LOT lengyel nemzeti légitársaság, valamint a Smartwings cseh légitársaság arra irányuló kérelmét, hogy tekintsék őket is károsultnak az ügyben, így a két légitársaság is jogosulttá vált volna kártérítésre a Boeinggel szemben.

Két Boeing 737 MAX 2018-ban és 2019-ben zuhant le Indonéziában és Etiópiában, ezután 20 hónapig a földre kényszerítettek minden ilyen típusú gépet, amely hatalmas károkat okozott a gyártónak és az üzemeltetőknek egyaránt.

A vizsgálatok során fény derült arra, hogy a katasztrófákat az okozta, hogy a Boeing szándékosan nem tájékoztatta a pilótákat a típus több, a korábbitól eltérő tulajdonságáról, hogy így tegye a potenciális vásárlók számára vonzóbbá az új típust.

Az igazságügyi minisztériummal kötött vádalku értelmében a vállalat 243,6 millió dollár büntetést fizetett, a légitársaságokat 1,77 milliárd dollár kártérítésben, az áldozatokat pedig 500 millió dollár kártérítésben részesítette.