A kórházakba egyre többen érkeznek influenza- és egyéb vírusfertőzéssel. Egyre gyakoribb ugyanakkor, hogy a betegeknél jelentkeznek a Flurona tünetei, ami a COVID-19 és az influenza kombinációja.

Másrészt hazánkban is megjelent a koronavírus új, Kraken névű vírustörzse, ami azonban a hatóságok szerint nem aggasztó.

Szakérők szerint a jövő héten érhetjük el a járvány csúcsát, addig az esetszámok várhatóan szaporodnak. Azt javasolják, főleg a krónikus betegeknek, hogy viseljenek maszkot, amikor tömegbe mennek.

Közben az Egészségügyi Minisztérium illetékesei a gyógyszergyártók képviselőivel tárgyalnak a hetek óta tartó gyógyszerhiány megoldása érdekében. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter elmondta: ígéretet kaptak a cégektől, hogy a következő időszakban elérhetőek lesznek a piacon az ibuprofént és a paracetamolt tartalmazó termékek, beleértve a gyermekek kezelésében használt változatokat is. A tárcavezető nem pontosította, hogy az ígéret milyen időtávra vonatkozik. Hozzátette ugyanakkor, hogy a lázhúzó és fájdalomcsillapító készítmények hiányáért részben a megugrott vásárlói kereslet, illetve a kínai beszállítók késlekedése okolható.