Változatlanok maradnak az energiaár-sapkák a lakossági fogyasztók számára – jelentette be a koalíció döntését tegnap este Marcel Ciolacu.

A B1TV-nek nyilatkozva a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke elmondta, továbbra is áfával együtt legtöbb 68 banit fizetnek kilowattóránként az áramért azok a háztartások, amelyeknek a múlt évben az átlagos havi fogyasztása nem haladta meg a 100 kilowattórát.

A kis-és középvállalkozások továbbra is 1 lejt fizetnek kilowattóránként a villamos energiáért. A kedvezményezettek körét módosítással terveznek kiterjeszteni többek között az egyházakra, az egyszülős, illetve a sokgyermekes családokra, az orvosi segédeszközökre szorulókra, a fővárosi metróvállalatra és a vízművekre – mutatott rá a PSD elnöke.

Marcel Ciolacu, szintén a B1TV-nek adott interjúban, úgy nyilatkozott, hogy ‘nem fogja visszautasítani’ a miniszterelnöki tisztséget jövő tavasszal, és ha Johannis elnök nem tartja tiszteletben a koalíciós megállapodást, előre hozott választások lesznek Romániában.