Nicolae Ciucă miniszterelnök „a demokratikus értékek elleni súlyos támadásként” értékelte a román rádiótársaság marosvásárhelyi szerkesztőségének munkatársa, Parászka Boróka elleni fenyegetéseket, ugyanakkor felkérte az illetékes intézményeket, hogy éljenek a törvény által biztosított hatáskörükkel a média képviselőinek védelme érdekében. A kormány Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben a miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte és elítélte a marosvásárhelyi újságírót ért fenyegető nyilatkozatokat.

Elfogadhatatlannak tartja és elutasítja az RMDSZ elnöke a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa, Parászka Boróka ellen irányuló agressziót. Kelemen Hunor Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta: „A verbális agresszió kérdésében, amelyet gyakran tettlegesség szokott követni, nincs árnyalt kép. Az agressziót nem lehet meg- vagy félremagyarázni. Akkor sem, ha szűk körben hangzik el egy újságíró ellen, akkor sem, ha politikusokat akarnak akasztani a székely zászló kifüggesztése miatt” – szögezte le az RMDSZ elnöke.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége is nyilatkozatban tiltatkozott az erőszakra buzdító gyűlöletbeszéd ellen A gyűlölet gyűlöletet szít, mérgezi a társadalmat, erőszakos cselekmények kiváltására alkalmas. Ha valaki viszont kifejezetten erre buzdít – egy újságíró felakasztásáról vízionál –, azonnal cselekedni kell – olvasható a közleményben.

Mint ismeretes, Bartha Barna, a Mi Hazánk párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetője egy erdélyi magyar újságíró felakasztásának a lehetőségéről beszélt egy nyilvános rendezvényen Sepsiszentgyörgyön.

A Maros megyei rendőrség bűnügyi osztálya közölte, hogy hivatalból vizsgálatot indított a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjének a Marosvásárhelyi Rádió munkatársával kapcsolatban tett kijelentései ügyében.