A mai műsorban a 4. Bukaresti Magyar Jazznapokról hallanak összeállítást, benne Bara Zsolt interjúit amelyeket a Gyárfás-Bota Quartet, a Perspectives Project és a Nigun együttes frontembereivel készített, a műsor második felében pedig Karel Čapek A repülő ember és más történetek című kötetéből A kor romlásáról című novellát hallják – tartsanak velünk!


A Bukaresti Magyar Jazznapok rendezvénysorozatát 2019-ben indította le a Liszt Intézet- Bukaresti Magyar Kulturális Intézet – a viszonylag „fiatal” fesztivál azonban máris nagy népszerűségnek örvend. Idén szeptember végén szervezték meg a bukaresti magyar jazznapokat, a háromnapos fesztivál pedig elérte célját, hiszen a fővárosi közönségnek a már befutott, illetve pályakezdő magyar, illetve erdélyi jazzmuzsikusokat mutatott be.

A seregszemle az idén három helyszínen zajlott, az intézet székhelye mellett a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen, valamint Bukarest legrégibb jazzklubjának számító a Green Hours-ban. A fellépőkkel, azaz a Gyárfás-Bota Quartet frontemberével, a Perspectives Project trió vezetőjévek, a marosvásárhelyi születésű Bende Zsolt gitárossal valamint az ethnojazzt játszó Nigun együttes gitárosával/vezetőjével Párniczky Andrással Bara Zsolt kollégám beszélgetett.