A brit katonai hírszerzés szerint az ukrán tüzérség már az orosz hadsereg kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri, ezért nem csoda, hogy az ukrán támadó hadműveletek az északkeleti és a déli frontokon is eredményesen folytatódnak.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett helyzetértékelés szerint Ukrajna északkeleten, a harkivi térségben, az Oszkil folyótól keletre jelentős területek felett szilárdította meg ellenőrzését. Az ukrán alakulatok a folyótól húsz kilométerig terjedő mélységig, az orosz védelmi övezetben nyomultak előre a Szvatove városban lévő utánpótlási csomópont felé.

Ennek alapján nagyon valószínű, hogy Ukrajna tüzérségi eszközeinek nagy részével most már csapást tud mérni a Szvatove és Kreminna közötti útszakaszra, még nagyobb terhet róva ezzel a keleti fronton tevékenykedő orosz egységek utánpótlási kapacitásaira – áll a brit katonai hírszerzés szerdai helyzetelemzésében.

London szerint az orosz vezetést nagy valószínűséggel aggasztja az a lehetőség, hogy a művelet élvonalában haladó ukrán egységek közelednek Luhanszk megye határához. Ezt a térséget Oroszország formálisan annektálta.