A bukaresti Liszt Intézet- Magyar Kuturális Intézet szervezésében szeptember 28 és 30 között a Bukaresti Magyar Jazznapok rendezvénysorozata várja a közönséget.

A háromnapos fesztivál célja bemutatni a már befutott, illetve pályakezdő magyar jazzmuzsikusokat, megemlékezni a műfaj egykori világklasszis magyar képviselőiről, illetve lehetőséget nyújtani erdélyi magyar jazzmuzsikusok bemutatkozására is. A seregszemle az idén három helyszínen zajlik, az intézet székhelye mellett lesznek programok a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetemen, valamint Bukarest legrégibb jazzklubjának számító Green Hours-ban.

Ma délután 4 órától a Bukaresti Nemzeti Zeneművészeti Egyetem Auditorium termében jazz-műhelyt tart a Gyárfás-Bota Quartet két tagja:Gyárfás István jazzgitáros és Gyárfás Attila dobos, zeneszerző.A Szabó Gábor-díjas Gyárfás István az egyik legelismertebb magyar jazz-gitáros, folyamatosan győztese a jazzma.hu zenei szaklap népszerűségi szavazásainak. Gyárfás Attila dobos és zeneszerző, aki a szabad improvizációra és a dobszerelés tonális lehetőségeinek kutatására fókuszál. A mai jazzműhelyre bárkit szívesen látnak, zenei előképzés nem szükséges, a belépés pedig díjtalan.