Egy barcasági és két székelyföldi helyszínen szervez erdei koncerteket a következő napokban a magyarországi Muzsikál az Erdő Alapítvány.

Pénteken a brassói állatkert melletti erdőben, szombaton a sepsibodoki sütei borvízforrás közelében, vasárnap pedig a csíkszentkirályi Gesztena-pusztáján lesznek erdei koncertek. A rendezvény védnökségét Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter vállalta.

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke elmondta, hogy nincsen a programra alkalmatlan időjárás, csak nem megfelelő öltözet. Gondoskodnak arról, hogy eső esetén az előadók hangszerei biztonságban legyenek – tette hozzá.

A csíkszéki rendezvényre kerékpártúrát és gyalogos túrát szerveznek Csíkszeredából Gesztenapusztára, ahol lesznek környezetvédelmi témájú előadások, gyermekprogramok, helyi termékek bemutatója és vására, kézműves foglalkozások. Zenél a Corpus Harsona Kvartett és Szokolay Dongó Balázs, illetve a Misztrál Együttes, az esemény pedig néptáncbemutatóval és táncházzal zárul.