A környezetvédelmi minisztérium köbméterenként 150 lejjel támogatná a háztartások tűzifavásárlását – erősítette meg Tánczos Barna. A környezetvédelmi tárca vezetője a faanyag drágulásával indokolta az intézkedést. Elmondta, hogy a minisztérium a jövő héten teszi le a koalíció elé a javaslatot, amely szerint köbméterenként 150 lejes támogatásban részesülnének azok a háztartások, amelyek számlával és árukísérő okmányokkal bizonyítják a tűzifa beszerzését.

Tánczos tájékoztatása szerint a támogatást anyagi helyzetétől függetlenül bármelyik család megkaphatja, ám a minisztérium javaslata szerint legtöbb öt köbméter megvásárlására igényelhető támogatás.

A kedvezményezettek listáját a polgármesteri hivatalok állítják majd össze. Becslések szerint egy- és hárommillió közötti háztartás részesülne a támogatásban.

Tánczos Barna elmondta azt is, hogy a támogatást csak hónapokkal a tűzifa megvásárlása után kapják meg a kedvezményezettek, mert előbb bizonyítaniuk kell a jogosultságukat. Hozzátette: meggyőződése, hogy az intézkedés nem befolyásolja majd a piaci árakat.