Kolozsváron új hidat építenek a Szamos fölött, Gyimesfelsőlokon a víz- és szennyvíz-hálózatot bővítik, Szilágy megyében a megyei utat korszerűsítik Kémertől Szatmár megye határáig. A fejlesztési minisztérium 9 beruházásra összesen közel 90 millió lej értékben írt alá finanszírozási szerződést.

„Az RMDSZ által kezdeményezett közművesítési program segítségével alapvető közszolgáltatásokhoz biztosítjuk a hozzáférést, és fejlesztjük településeinket” – mutatott rá a miniszterelnök részvételével tartott aláírási ceremónián Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Hozzátette: a program kevesebb, mint egy évvel ezelőtt indult, most pedig indulhat az építkezés.

A fejlesztési szaktárca vezetője elmondta: az Anghel Saligny közművesítési program segítségével összesen 133 olyan víz- és szennyvízhálózati munkálatot finanszíroz a fejlesztési minisztérium, amely több mint 300 000 lakoshoz juttatja el ezt az alapvető közszolgáltatást ott, ahol ez eddig nem voltelérhető, ebben a tekintetben felzárkóztatva Romániát az európai standardokhoz.

Cseke Attila hangsúlyozta: az Anghel Saligny-program ugyanakkor a megyei utak korszerűsítésére is hiánypótló állami finanszírozást biztosít.