Műholdképek mutatják, hogy legalább nyolc orosz harci repülőgép megsemmisült, vagy legalábbis megrongálódott a krími légibázist ért kedd reggeli és szerda délutáni támadásban – tájékoztatott a BBC. Az újabb információk szerint ez egy célzott támadás eredménye, ami két ütemben zajlott le. A Szaki légibázis kb. 160 kilométerre van a frontvonaltól.

Még a tél beállta és a következő fűtési idény kezdete előtt sürgősen véget kell vetni Ukrajnában a harcoknak – idézi az MTI az ukrán elnök kabinetfőnökét. Andrij Jermak figyelmeztetett: máskülönben fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország tönkre teszi az ország fűtési és energetikai infrastruktúráját. Volodimir Zelenszkij kabinetfőnöke szerint az orosz hadsereg már most támadásokat intéz ezen létesítmények ellen.

Ha a zaporizzsjai atomerőművet rákötik az Oroszország által elcsatolt Krím-félsziget hálózatára, akkor az ukránok elvágják az áramvezetékeket – közölte az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője. Petro Kotyin szerint az ukrán csapatok ebben az esetben lőni fogják az áramvezetékeket.