A németországi Duisburgban tegnap délután 39 Celsius fokot mértek. Kölnben a hatóságok új vízpermetező rendszert vetettek be a hőség ellen – számol be az euronews.

Hollandiában is elérkezett a nyár eddigi legforróbb napja, a csúcshőmérséklet néhány tized fokkal maradt csak 40 alatt. A szakértők az éghajlatváltozást okolják a jelenlegi, idén már sokadik hőhullámért, és arra figyelmeztetnek, hogy az elkövetkező években még rosszabb lesz a helyzet.

A spanyol fővárosban már a második szemétszedő munkás halt meg hőgutában, az eset heves vitát váltott ki az országban, a szélsőséges hőségben való munkavégzés körülményeiről.

Az Egyesült Királyságban a vasúti közlekedésben is zavarokat okoz a forróság. A szigetország eddigi legmelegebb napjával szembesülve az összes járatot törölték a londoni King’s Cross pályaudvarról, így az utazók ott rekedtek.

Belgium állatkertjeiben pedig jégkrémeket osztogatnak az állatoknak. A vadasparkok lakói emellett fagyasztott ételt kapnak és extra zuhanyzókat szereltek fel számukra.