A Srí Lanka-i elnök ígérete ellenére még mindig nem nyújtotta be lemondását, bár elmenekült az országból – derült ki mai hivatalos közlésekből. Gotabaja Radzsapaksza elnök, felesége és két testőre kíséretében előző nap hagyta el az országot a Srí Lanka-i légierő repülőgépén. A Maldív-szigetek fővárosába utazott, ahonnan ma továbbindult Szingapúrba.

A biztonsági erők és a kormányellenes tüntetők közötti éjszakai összecsapásokban a Srí Lanka-i parlament előtt Colombóban a rendőrség szerint mintegy 42 ember megsérült. A tömeg a kijárási tilalom ellenére jóval éjfél utánig a területen maradt. A kijárási tilalmat ma hajnalban feloldották. A tüntetők továbbra is megszállva tartják az elnök és a miniszterelnök hivatalos rezidenciáját és hivatalát. Radzsapaksza távozását követően Ranil Vikremeszinghe kormányfőt nevezték ki ügyvezető elnöknek. A tüntetők azonban Radzsapaksza közeli szövetségesének tekintik, és lemondását követelik.

Közben július 20-ra tűzték ki a parlamenti szavazást az új elnök megválasztására, de ez Radzsapaksza hivatalos lemondásától függ. Srí Lanka továbbra is súlyos üzemanyaghiánnyal küzd, a benzinért és a gázolajért országszerte hosszú sorok állnak.