Az ukrajnai háború nyomán nehéz helyzetbe került állampolgárok és vállalkozások megsegítését, a gazdasági válság hatásait orvosolását és a mélytengeri fölgázkitermelés beindítását nevezte az elmúlt féléves kormányzás legfontosabb eredményének az RMDSZ elnöke.

Kelemen Hunor kiemelte, hogy amikor november 27-én beiktatták a PSD–PNL–RMDSZ kormányt, még nem sejtették, hogy háború lesz a szomszédunkban. Február 24. óta sok minden megváltozott, a háború gazdasági válságot idézett elő, amely meglátása szerint az elkövetkezendőkben továbbmélyül.

„Áprilisban egy 17,3 milliárd lejes gazdasági intézkedéscsomagot jelentettünk be, amelyet ezen a héten egy újabb 1,1 milliárd eurós csomaggal bővítettünk” – ismertette a kormány legfrissebb intézkedését a kormányfő-helyettes.

Emlékezetett, hogy elkezdődhet a Fekete-tengeri mélytengeri fölgázkitermelés, több ezer épület felújítása, bicikliutak építése, és 65,5 milliárd lejt fordítanak víz-, szennyvíz- és gázhálózat, illetve utak korszerűsítésére. „Az RMDSZ a legjobb tudásával és a legnagyobb felelősséggel dolgozik azért, hogy a gazdasági válság hatásait orvosoljuk, és az emberek életét ebben a nehéz helyzetben könnyebbé tegyük” – mutatott rá Kelemen Hunor.