Rejtett mintázatok – A hálózati gondolkodás nyelve címmel nyílt kiállítás május 7-én csíkszeredai Csíki Székely Múzeumban. Barabási Albert-László fizikus, hálózatkutató és laborjának rendhagyó tárlata a tudomány és a művészet találkozása, vagyis a Barabási-hálózatokat felhasználó kutatások elmúlt 25 évét mutatja be a képzőművészet eszközeivel. A kiállított hálózati ábrák és struktúrák szemléletesen értelmezik azokat a rejtett kapcsolatokat és összefüggéseket, amelyek egy-egy vizsgált jelenség hátterében állnak.

A kiállítás augusztus 28-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 9 és 17 óra között. A múzeum igény szerint tárlatvezetést is biztosít.

A BarabásiLAB-tárlat megnyitóján jelen volt kollégánk, Bíró István is, aki elsőként Barabási Albert-Lászlót, majd Gyarmati Zsolt múzeumigazgatót és Részegh Botond képzőművészt, a csíkszeredai Új Kriterion Galéria művészeti vezetőjét kérte mikrofonhoz.

Gyarmati Zsolt múzeumigazgató, aki 19 éven keresztül vezette az intézményt, a kiállítás megnyitóján elköszönt a Csíki Székely Múzeum látogatóitól.