Vasárnap este, romániai idő szerint hétfő hajnalban adták át a legnagyobb presztízsű filmes elismeréseket, az Oscar-díjakat a Los Angeles-i Dolby Színházban. A 94. Oscar-díjátadó ceremóniához a „Filmek szerelmesei egyesüljetek” mottót választották a műsor készítői.

A műsorban ennek szellemében az idén 60. évfordulóját ünneplő első James Bond-filmről és A keresztapa című 50 éves filmklasszikusról is megemlékeznek.

A Dűne látványtervezője, Patrice Vermette és berendezője, Sipos Zsuzsanna megkapta a legjobb látványtervért járó Oscar-díjat. Sipos Zsuzsanna a gálán magyarul is megköszönte az elismerést.

A legjobb filmnek járó díjat 2022-ben a Sian Heder rendezte CODA nyerte el, a legjobb rendező díját A kutya karmai közt alkotója, Jane Campion vihette haza. Will Smith a Richard királyban nyújtott alakításáért, Jessica Chastain pedig a The Eyes of Tammy Faye főszerepéért kapott díjat.A legjobb nemzetközi film díját a japán Vezess helyettem című filmdráma kapta. A legjobb animációs film Oscarját pedig az Encanto alkotói kapták.