Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is meghívták a holnapi rendkívüli NATO-csúcstalálkozóra, hogy videokonferencián keresztül közvetlenül beszélhessen az észak-atlanti szövetség vezetőivel. Ezt Szerhij Nyikiforov elnöki szóvivő jelentette be az Unian hírügynökségnek.

Holnap Brüsszelben a NATO, valamint a G7-ek és az Európai Unió csúcstalálkozóján a nyugati szövetségesek új szankciókat fognak bejelenteni Oroszország ellen, és megerősítik a már érvényben lévőket – jelentette be Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója. Egy NATO-tisztviselő azt nyilatkozta, hogy a nyugati szövetségesek, akik jelentős mennyiségű alapvető katonai felszerelést biztosítanak Ukrajnának, mérlegelni fogják, hogy mit tehetnek még a támogatásuk megerősítése érdekében.

Egy szerdára virradó éjjel tett videóüzenetében az ukrán elnök közölte, hogy további támogatást remél a G7-ek, a NATO és az EU e hétre tervezett csúcstalálkozóitól. Elmondta: újabb szankciókat várt Oroszországgal szemben és további támogatást Ukrajnának.