Felmelegszik az idő a következő két hétben, helyenként 17-18 Celsius-fokos nappali csúcshőmérséklet várható, de csapadékkal is számolni kell, főleg március 28. után – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 21. és április 3. közötti időszakra szóló előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban hétfőn az ilyenkor megszokottnál hűvösebb lesz, a nappali csúcsértékek átlaga 5-10 Celsius-fok körül alakul. Keddtől fokozatosan felmelegszik az idő, a hónap végére a maximumok átlaga eléri a sokévi átlagot megközelítő 12-16 fokot, és ugyanez lesz a jellemző április első napjaira is. Éjszaka szerdáig mínusz 4, mínusz 3 fokig hűl a levegő, aztán fokozatos enyhülés várható, április elseje és 3. között már csak 2-4 Celsius-fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Csapadékra március 28. után lehet számítani.

A Bánságban és a Partiumban is ma még hidegebb lesz, mint ilyenkor általában – a nappali maximumok átlaga 10 fok körül alakul –, viszont keddtől itt is melegedés kezdődik, a hónap végére 14-18 fokos átlagos nappali csúcsértékekkel. Az éjszakai hőmérséklet a kezdeti mínusz 2 Celsius-fokról április elejére plusz 4-6 fokra nő. Március 28. és április 3. között megnő a csapadék kialakulásának esélye.