Kijevben tárgyalt a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnök. A politikusok vonattal érkeztek az ukrán fővárosba. A látogatást Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szervezte. Célja, hogy „megerősítse az egész Európai Unió egyértelmű támogatását Ukrajna szuverenitása és függetlensége iránt”, és hogy „széles körű támogatási csomagot nyújtson Ukrajnának és az ukránoknak”. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a tegnapi találkozó után azt mondta, hogy teljesen megbízik a partnerekben, és 100 százalékig biztos egy pozitív végkifejletben. „Ilyen barátokkal Ukrajna képes lesz győzni” – mondta Zelenszkijj.

A Reuters hírügynökség ma a lengyel kormányra hivatkozva közölte: visszatért Lengyelországba a három közép-európai miniszterelnökből álló delegáció.

Ismét megszólaltak a figyelmeztető szirénák Ukrajna több városában – közölte a Kyiv Independent.  A város katasztrófavédelmi szolgálata szerint reggel 6 óra körül egy 12 emeletes lakóépületet ért lövés a Sevcsenko negyedben. Egy szomszédos kilencemeletes épületet szintén találat ért – közölték a hatóságok. Két ember megsérült, és 35 embert evakuáltak az épületből – tették hozzá. Kijev központja és a külvárosok nagy része egyelőre elérhetetlen az orosz csapatok számára.

A tengerparti Mariupol ostroma közben meghalt az orosz támadók egyik tábornoka, Oleg Mitjajev – közölte Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon. Orosz oldalról nem erősítették meg a hírt.