A veszélyhelyzet lejártával az oktatási tevékenységet érintő járványügyi korlátozások is megszűntek – közölte az oktatási miniszter. Sorin Cîmpeanu átiratban tájékoztatta a megyei tanfelügyelőségeket, hogy március 9-étől nem érvényes az oktatási és egészségügyi miniszter közös rendelete, amely szerint a koronavírusos megbetegedések száma vagy a kórházak Covid-osztályainak a telítettsége a mérvadó az oktatási forma megszabásakor.

Azok az osztályok vagy csoportok, amelyek a veszélyhelyzet megszűntekor online folytatják tevékenységüket, ebben a rendszerben maradnak a digitális tanrendre való áttérést elrendelő határozatban megszabott időszak lejártáig – magyarázta a miniszter. Ugyanez érvényes a veszélyhelyzet megszűntekor karanténban vagy lakhelyi elkülönítésben levő óvodásokra, iskolásokra és tanügyi alkalmazottakra is.

A krónikus betegségben szenvedő tanulók esetében az egészségügyi és oktatási minisztérium további intézkedéseket fog hozni, hogy járványügyi szempontból biztonságban tanulhassanak – közölte még a miniszter.