A Moszkva Hangja (Ekho Moskvy) orosz független rádióállomás csütörtökön bejelentette, hogy bezár azt követően, hogy a hatóságok betiltották a sugárzását – közli a CNN.

Az igazgatóság többségi szavazattal döntést hozott a rádiócsatorna és a honlap felszámolásáról – áll a rádió honlapján közzétett közleményben.

Március 1-jén az orosz hatóságok blokkolták a Moszkva Hangja és egy másik, a TV Rain nevű csatorna honlapját, és az ukrajnai háborúról szóló tudósítások miatt betiltották a rádió adásait.

Az orosz főügyész azzal vádolta a két médiumot, hogy hamis információkat terjesztettek „a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság védelmét szolgáló különleges katonai művelet” kapcsán. Az oroszországi sajtóban tilos az inváziót nevén nevezni.

A legfőbb ügyész azt is közölte, hogy a két sajtóorgánum olyan információkat tett közzé, amelyek „szélsőségekre, az Orosz Föderáció állampolgárai elleni erőszakra, a közrend és a közbiztonság tömeges megsértésére szólítanak fel”.

Az oroszországi hatóságok megtiltják az engedély nélküli tüntetéseket, és illegális tüntetések szervezésének tekinthetik a tüntetésekkel kapcsolatos konkrét információk közvetítését.