A BBC és a CNN is arról adott hírt, hogy a hétfői megbeszéléseken egyelőre semmiben sem sikerült megegyezni. A delegációk visszatértek Kijevbe és Moszkvába. A következő napokban folytatódnak a tárgyalások.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak azt mondta újságíróknak a találkozó után, hogy „a felek meghatározták azokat a témákat, amelyekben bizonyos döntéseket hozhatnak”. Annak érdekében, hogy ezek a döntések megvalósuljanak, a felek konzultációra visszavonultak.

Zelenszkij – aki személyesen nem vett részt a tárgyaláson – vasárnap azt mondta, nem igazán hisz az egyeztetés sikerében, de legalább megpróbálják, így később senki sem mondhatja, hogy a kijevi vezetés nem akarta megállítani a háborút.

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője elmondta: készen állnak az ukrán féllel mindaddig tárgyalni, ameddig sikerül megállapodásra jutni. „A konfliktus minden órával csak húzódik, ukrán civilek és katonák halnak meg. Megállapodásra akarunk jutni, de az egyezségnek mindkét fél érdekét kell szolgálnia” – jelentette ki.

A tárgyalások idején sem szünetelt az orosz támadás Ukrajnában.