Oroszország pénteken a reggeli órákban folytatta támadásait ukrajnai célpontok ellen, erői a főváros, Kijev felé nyomulnak előre. Az ukrán hadsereg azt állítja, hogy a város közvetlen szomszédságában harcol orosz csapatokkal.

Péntek reggel napkelte után, majd nem sokkal később ismét megszólaltak a szirénák Kijevben. A hajnali órákban az ukrán fővárosban rakéták csapódtak be. Az esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Nyugati hírszerzési források csütörtök este azt mondták, hogy az ukrán légierőt már felszámolták, és úgy tűnik, hogy a kijevi polgári és katonai repülőterek orosz ellenőrzés alatt állnak. Péntek reggel azonban az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy erői ellenőrzésük alatt tartanak egy repülőteret, ahol az orosz erők péntek reggel leszálltak. Ezt az információt független források nem erősítették meg.

A hadsereg azt állítja, hogy felrobbantott egy hidat Kijevtől északra, hogy lassítsa Oroszország előrenyomulását. Keleten, az orosz határ közelében lévő városok szintén ostrom alatt állnak.