Működésképtelenné vált az ukrán fegyveres erők légi bázisainak katonai infrastruktúrája – közölte ma az orosz védelmi minisztérium. A tárca szerint az orosz fegyveres erők nem mérnek tüzérségi vagy légicsapásokat Ukrajna városaira, az ukrán katonai infrastruktúrát nagypontosságú fegyverek semmisítik meg. A minisztérium azt állította, hogy a polgári lakosságot semmi sem fenyegeti.

Az ukrán katonai infrastruktúrát, a légvédelem eszközeit, a katonai reptereket és az ukrán légierőt nevezte meg célpontként. „Az ukrán fegyveres erők fegyverletételt végrehajtott alegységeire nem mérnek csapásokat” – hangzott a tájékoztatás. A tárca „hazugságnak” nevezte Valerij Zaluzsnijnak, az ukrán fegyveres erők főparancsnokának azt a bejelentését, hogy Oroszországnak repülőgépekben és páncélosokban elszenvedett vereségei vannak. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök azt mondta, hogy fehérorosz csapatok nem vesznek rész a donyec-medencei különleges műveletben.

Az Azovi-tengeren felfüggesztették a hajózást – közölte az orosz hajózási ügynökség (Roszmorrecsflot) sajtószolgálata a TASZSZ-szal.