Idén minden idők legnagyobb költségvetéséből gazdálkodik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, ezért sok programot és fejlesztést indítanak – nyilatkozta Antal Árpád polgármester a város költségvetésének mai elfogadása előtt.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat idén 227 millió lejes bevétellel számol, miközben tavaly év elején ez 198 millió lej volt.

Év végéig ez az összeg emelkedhet az időközben érkező kormánytámogatások és lehívott uniós források jóvoltából. Antal Árpád szerint idén elkezdik a terelőút, az első emeletes parkolóház, egy új vállalkozói inkubátorház és a vásárcsarnok építését, felújítják és felszerelik a tanintézeteket, korszerűsítik a közszállítást, támogatják a helyi vállalkozásokat és arra ösztönzik őket, hogy új munkahelyeket hozzanak létre és adjanak magasabb fizetéseket. Folytatják a saját roncsautó programot, amelynek keretében tavaly több mint 500 járművet vontak ki forgalomból és szabadítottak fel parkolóhelyeket. Antal Árpád rámutatott: a tavalyi évet bankhitel és adóemelés nélkül zárta az önkormányzat annak ellenére, hogy jelentős beruházásokat indítottak.

A polgármester kifejtette: úgy gazdálkodnak, hogy a fejlesztéseket ne helyi adókból hanem kormányzati és európai uniós pénzforrásokból valósítják meg.