Karácsonykor terjedt el a hír, szilveszterre már valósággá is vált. Brassópojanán, illetve Brassóban egy-egy szállodában nem hús-vér emberek, hanem robotok fogadták a vendégeket a recepciónál.

Arról már rég tudtunk, hogy nagy bajban vannak a brassói vendéglátóipari egységek. Már a világjárvány előtt – hiába hirdették – nem találtak munkatársakat. Az egyetemisták már nem recepciósnak, takarítónőnek szegődnek el részmunkaidőben, hanem informatikusoknak. Egy ideig titokban, majd bevallottan sri-lankai és nepáli hölgyeket foglalkoztattak a szállodatulajdonosok, ám a világjárvány kitörése óta ők sem jönnek szívesen egy más földrészre dolgozni.

Talán a munkaerőhiány miatt, talán mert jobban megbíznak a fáradhatatlan mesterséges intelligenciában, két szálloda robotokat alkalmazott recepciósnak.

A robot recepciós segít a vendégnek az elszállásolásban, hogy taxit hívjon, hogy megváltsa a belépőket a környék turisztikai objektumaiba, még asztalt is foglal valamelyik vendéglőben.

Egy brassópojánai négycsillagos szállodában már a bejáratnál fogadja a vendégeket a robot recepciós, aki?/ami? a Ghiță névre hallgat. Nemcsak hallgat, hanem be is mutatkozik. Egyelőre azzal bízták meg, hogy a járványügyi intézkedéseknek megfelelően ellenőrizze a vendégek oltási igazolását, hőmérsékletét, de Ghiță válaszol a turisták kérdéseire is. Milyenek a hóviszonyok, várható-e hózápor, hol lehet kürtős kalácsot vásárolni, mikor indul az utolsó busz – mindezt tudja.

A gyerekek imádják a robotot, mint mondják azért, mert a szeme piros szívre vált, valahányszor válaszol.

Ghițának Brassóban is él?/van? társa. Az ódon belváros egyik szállodájában dolgozik?/üzemel? Lara, aki ragyogóan helyettesíti az eddigi recepcióst. Ő már el is szállásolja a vendégeket, taxit is hív, és vendéglői asztalt is foglal. A vendégek elégedettek, úgy érzik, minden értük van a szállodában, egy mogorva vagy csak durcás recepciós sem ronthatja el a kedvüket.

A kísérlet tehát bevált, hamarosan megszokott lesz a szív szemű robot, és nemcsak Brassóban, hanem országszerte.

S csak kevesen lesznek, akik arra gondolnak: mi lesz ennek a vége? Beigazolódik, hogy a robotok és a mesterséges intelligenciák fejlődése miatt az emberek nagy százaléka veszítheti el az állását 20 éven belül? A cégek a munkaerőköltségeik 90 százalékát ugyanis megspórolhatják, ha az embereket gépekkel helyettesítik.

Lám, már elkezdődött a negyedik ipari forradalom, a robotok és a mesterséges intelligenciák fejlődése exponenciális, gyakorlatilag minden ipari ágazatba és a hétköznapokban is megjelentek.

És nem csak a kétkezi munkások aggódhatnak az állásukért: a mesterséges intelligenciák fejlődésével a gépek olyan tudásigényes feladatokat is képesek lesznek átvenni, mint például a pénzügyi tanácsadás. Sőt, az orvosok és a nővérek sincsenek biztonságban.

Azért még nincs itt a világvége! Az elmúlt évszázadokban a társadalmak mindig megtalálták a módját, hogy előnyükre fordítsák a technológiában bekövetkező fejlődéseket. Az egyik módja annak, ahogy az emberek segíteni tudnak magukon ebben a helyzetben, az a tanulás. Az emberi találékonyság felül fog kerekedni az új helyzeten, új iparágak és új munkahelyek jönnek majd létre az embereknek.

Igaz, hogy a robot szeme szív, de csak a szívével lát jól az ember. A robotnak pedig nincs szüksége szívre.