A Bukaresti Közszállítási Vállalat (STB) alkalmazottai úgy döntöttek, hogy felfüggesztik sztrájkjukat és újra munkába állnak, miután öt napon át le volt állva a fővárosban a tömegközlekedés.

Tekintettel arra, hogy a keddi nap egy normál munkanap, és a főváros polgárait rendkívül hátrányosan érintené a további sztrájk, illetve, hogy hétfőn este megbeszélést folytattak a vállalat igazgatótanácsának tagjaival, akik megígérték, hogy figyelembe veszik a munkavállalók kívánságait az elkövetkező időszakban, és hogy a keddi nap folyamán találkoznak egy parlamenti küldöttséggel, amellyel közösen megvizsgálják a STB problémáit, a munkavállalók úgy döntöttek, hogy felfüggesztik a tiltakozó akciót és folytatják a munkát – jelentette be kedd reggel a szakszervezet közleményében.

Adrian Criţ, a STB vezérigazgatója arról számolt be, hogy reggel 7 órakor a vállalat járműveinek a 90 százaléka menetrend szerint közlekedett az útvonalakon.

„A fővárost megbénító ötnapos illegális tüntetések után az alkalmazottak megértették, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a törvényt és a bukaresti polgárokkal szembeni kötelezettségeiket” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A bukaresti közszállítási vállalat dolgozóinak egy része csütörtök reggel spontán beszüntette a munkát a szakszervezet felszólítására. A szakszervezeti képviselők azzal indokolták a lépést, hogy a vállalat vezetősége nem teljesítette béremelési követeléseiket. Az érdekvédelmi szervezet a vállalat vezérigazgatójának lemondását követelte.