Elfogadta mai ülésén a kormány a készenléti állapot január 8-ától történő meghosszabbítását. A ma elfogadott határozat értelmében ismét kötelezővé válik a maszkviselés nyílt és zárt tereken egyaránt.

Az 5 évesnél kisebb gyermekek, az irodában egyedül tartózkodó személyek mentesülnek az intézkedés alól, akárcsak a televíziós műsorvezetők és vendégeik, vagy az egyházi szertartásokat végző személyek, a zárt vagy nyitott térben zajló rendezvények előadói azzal a feltétellel, hogy 3 méteres távolságot tartanak egymástól, de a megerőltető fizikai tevékenységet végző, és/vagy megterhelő munkakörülmények között (magas hőmérséklet, magas páratartalom stb.) dolgozó, vagy sporttevékenységet végző személyek is. Ha egy településen az ezer lakosra számított új koronavírusos megbetegedések elmúlt két hétben jegyzett száma 1 vagy ennél kisebb, bizonyos tevékenységeket – például sportversenyeket, kulturális eseményeket – a létesítmény befogadóképessége legtöbb 50 százalékának kihasználásával lehet megtartani.

Ha a fertőzöttségi ráta 1 fölé nő, 30 százalékra csökkentik a felső határt. Kivételt csak az éttermek és kávézók képeznek, ezek a 3 ezrelékes fertőzöttségi ráta eléréséig 50 százalékos kapacitással, 3 ezrelék fölötti ráta esetén pedig 30 százalékos kapacitással üzemelhetnek.