Egyre több liberális vezető fejezi ki nyilvánosan is elégedetlenségét a koalíciós tárgyalásokon a pártvezetés által elért kompromisszummal. Úgy vélik, a PNL-t térdre kényszerítették.

Elsőként Raluca Turcan leköszönő munkaügyi miniszter fakadt ki Florin Cîţu pártelnök ellen. Meglátása szerint a tárgyalások eredménye azt mutatja, hogy az ügyvivő miniszterelnök-pártelnök „kész elpókerezni a nyugdíjasok pénzét is”. Ezzel saját nyilatkozatára utalt, miszerint a jelenlegi állás szerint nem tudják folyósítani a novemberi nyugdíjakat. Az információt a miniszterelnök később cáfolta.

Turcan után Dan Motreanu európai parlamenti képviselő követelte Cîţu lemondását, emlékeztetve, hogy a szeptemberi tisztújító kongresszuson főként azzal a „már-már hisztérikus” ígérettel nyerte el a pártelnöki tisztséget, hogy soha nem fog össze a szociáldemokratákkal.

Adrian Oros ügyvivő mezőgazdasági miniszter szerint is a teljes vezetőségnek le kellene mondania azért, mert ennyire szánalmas helyzetbe juttattak egy történelmi pártot.

Ludovic Orban volt liberális párti elnök kijelentette: a választók elárulásának tartja, hogy a néppárti PNL politikai ellenfelével, a szociáldemokratákkal szövetkezett, ezért a frakció után kilép a pártból is. Összesen 17 híve követheti Orbant, csökkentve a PNL törvényhozási erejét.