Bukarestbe látogat ma Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacokért felelős biztosa. Breton a román államfővel, valamint az ügyvivő egészségügyi miniszterrel és a védelmi tárca vezetőjével is találkozik – közölte az Európai Bizottság bukaresti képviselete. Az uniós biztos sajtótájékoztatót fog tartani Raed Arafat belügyi államtitkárral, az Országos Katasztrófavédelem vezetőjével, valamint a romániai lakosság beoltását irányító Valeriu Gheorghiţă orvos-ezredessel.

Az EB bukaresti képviseletének tájékoztatása szerint Thierry Breton nagyon fontosnak tartja, hogy személyesen tárgyaljon a romániai politikai vezetőkkel a Covid-19 körül kialakult helyzetről.

Az Egészségügyi Minisztérium mai tájékoztatása szerint a találkozón olyan aktuális egészségügyi témákról egyeztettek, mint az oltási kampány, a vakcinabeszerzés vagy az uniós Covid-igazolvány bevezetésével kapcsolatos intézkedések. Cseke Attila a nap folyamán telefonos megbeszélést folytat a témában Stella Kyriakides uniós egészségügyi biztossal is – áll még a szaktárca közleményében.