Ez az első lépés, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) tesz a kisebbségi kormány parlamenti támogatása érdekében – jelentette ki csütörtökön Florin Cîţu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke Marcel Ciolacu PSD-elnöknek a politikai válság mielőbbi feloldására vonatkozó aznapi felhívásáról.

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök szerint a politikai vezetők már nagyon próbára tették a romániaiak türelmét, itt az ideje, hogy döntést hozzanak a politikai válsággal kapcsolatosan. A PSD elnöke felhívást intézett a parlamenti pártok vezetőihez, hogy hozzanak végre döntést.

A sajtó kérdésére a PNL elnöke elmondta, az USR részéről „sajnos” továbbra sem lát hajlandóságot a tárgyalások folytatására, bár rajtuk a sor, hogy engedményeket tegyenek az ország érdekében, és támogassák most a kisebbségi kormányt.

A liberális pártelnök nyilatkozatára reagálva ki Marcel Ciolacu PSD-elnök pénteken azt mondta, nagyon nagy hiba lenne egy kisebbségi kormány beiktatása, amit a szociáldemokraták nem támogathatnak.