Mindhárom pácienst bukaresti kórházak sürgősségi osztályán kezelték eddig, intubálták őket, de állapotuk stabil, és intenzív terápiás ellátásra szorulnak.

Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter megköszönte a segítséget a lengyel hatóságoknak, hangsúlyozva, folytatják az erőfeszítéseket a kórházak gyógyszerekkel való ellátása és a betegek megfelelő kezelésének érdekében, szükség esetén úgy, hogy külföldi kórházakba szállítják őket.

Klaus Iohannis államfő hétfőn távértekezleten vett részt az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel, a Litván Köztársaság elnökével, valamint Lengyelország, Szlovákia és Szlovénia miniszterelnökével az Európai Tanács csütörtökön kezdődő brüsszeli ülésének előkészítéseként. Az egyeztetésen az európai vezetők felajánlották támogatásukat Romániának – közölte a minisztérium.

A találkozót követően Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter hasonló megbeszélést folytatott lengyel hivatali kollégájával, Adam Niedzielskivel, aki arról biztosította, hogy megvizsgálja, milyen formában nyújthat segítséget országa Romániának.