Mielőbb kivizsgáltatná a kormányfő, hogy milyen előkészületeket tett az egészségügyi minisztérium a koronavírus-járvány negyedik hullámának feltartóztatására. Florin Cîţu hansúlyozta, nem ért egyet azzal, hogy a kórházak intenzív osztályán csökkentsék a COVID-betegek kezelésére fenntartott ágyak számát, ugyanis az egészségügyi rendszernek meg kell őriznie a gyorsreagálási képességét.

Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a kormányfő sérelmezte, hogy Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter kinevezésekor az országban mindössze 600 intenzív terápiás kórházi ágy állt rendelkezésre a koronavírus betegek ápolására, annak ellenére, hogy korábban azt kérte: az ágyak száma maradjon 1600.

Florin Cîţu hozzátette: a következő időszakban országosan 1600-ra növelik a COVID-betegek kezelésére fenntartott intenzív terápiás kórházi ágyak számát, ugyanakkor tárgyalni fog az egészségügyi hatóságokkal és a kórházak vezetőivel a megnövelt számú ágyakhoz szükséges orvosi személyzet biztosításáról is.