Hétvégén Gyergószárhegyen tartotta éves közgyűlését és szakmai tanácskozását a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete. A MÚRE tanácskozása az egyesület díjainak átadásával zárult. Örökös tag oklevelet kapott Rácz Éva; átvette oklevelét a már korábban örökös tagnak nyilvánított Simó Ágnes, Gáspár Sándor, Ambrus Attila, Karácsonyi Zsigmond és Hecser Zoltán.

A pályakezdő rádiósoknak járó Tomcsányi Tibor-emlékdíjat Szász Edit, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa kapta. A Gyergyószárhegyi Művelődési és Kulturális Központ Pro cultura et arte díját idén Sarány Istvánnak, a Hargita Népe főszerkesztőjének ítélték oda. Rendhagyó módon a Gyergyószárhegyi Művelődési és Kulturális Központ Pro cultura et arte különdíjat is adományozott 2021-ben, ezt Huszár Szilamér sepsiszentgyörgyi fotós érdemelte ki.

Ugyancsak az ünnepségen vette át a MÚRE tavalyi audiovizuális tevékenységért járó díját Keresztes Péter, a Román Televízió Temesvári Területi Stúdiójának munkatársa.

Az újságírók egyesületének idei kitüntetettjei: pályakezdő újságíró, Balló Áron-nívódíj: Csiki Zsuzsanna a kolozsvári Szabadság napilap munkatársa, televíziós újságíró, Csép Sándor-nívódíj: Hermann Endre az Erdélyi Magyar Televízió és a közszolgálati televízió Magyar adásának munkatársa, rádiós nívódíj: Mihály István a Kolozsvári Rádió szerkesztője, írott sajtó, Szilágyi Aladár-nívódíj: Mózes Edit a népújság munkatársa, a sajtó háttérmunkásainak járó Benkő János Zoltán-nívódíj: Darabont Éva a Várad és az Új Várad tördelőszerkesztője, az első alkalommal kiosztott médiamenedzsereknek járó nívódíjat Deák László a Bányavidéki Új Szó és az Erdélyi Gyopár munkatársa, életmű díjat megosztva az idén 80 éves Szekernyés János és Csáky Zoltán kapták. A román-magyar kapcsolatok ápolásának támogatásáért járó Pro Amititia-díj idei kitüntetettje Vlad Mihai Amariei, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa volt.