Az úgynevezett sínes dosszié és általában a bürokrácia kiiktatása a fő célja Tánczos Barnának, a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős tárca ügyvivő miniszterének.

Az RMDSZ politikusa az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva rámutatott, a bürokráciával kapcsolatos problémákat nem lehet megoldani az alatt a néhány hét alatt, amíg ügyvivő miniszteri mandátuma tart, de a digitalizáció és a közintézmények adatbázisainak összekapcsolása a tárca prioritásai közé kell hogy tartozzon, ahogyan az elődje idején is volt. „Csak így kerülhető el, hogy a polgárokat folyamatosan egyik ablaktól a másikhoz küldözgessék egy-egy jóváhagyásért, pecsétért, aláírásért, papírért” – nyomatékosította, hozzátéve, az országos helyreállítási tervben (PNRR) jelentős összegeket különítettek el erre a célra.

A tárca számára fontos célkitűzések között említette Tánczos azt is, hogy Romániát befogadják a lézeres csúcstechnológiát előmozdító konzorciumba, és folytatódhasson a măgurelei projekt. „Már zajlanak a tárgyalások a magyar és a cseh féllel, ami reményt ad arra, hogy bepótolhatjuk az elvesztegetett időt, és visszatérhetünk a rendes kerékvágásba. Románia felvétele ebbe a konzorciumba prioritást élvez és elengedhetetlen” – fogalmazott.