Elfogadta a kormány az RMDSZ által kezdeményezett 50 milliárd lejes Anghel Salignyról elnevezett keretprogramot, amely a helyi közösségek beruházásait, a víz- és csatornahálózat, a gázhálózat bővítését, az utak javítását, modernizálását finanszírozza.  

A kormányülést követően Kelemen Hunor rámutatott: „a kormányzás célja, talán legfontosabb célja az, hogy javítsunk az életminőségen, a leszakadó térségeket felzárkóztassuk, és a polgároknak visszaadjuk a reményt, hogy ebben az országban lehet jövőt tervezni és építeni. Az Anghel Saligny program nem a pártoknak és nem a polgármestereknek szól, ahogyan azt a napokban az egyik koalíciós párt próbálta elhitetni a közvéleménnyel. Ez a program azoknak a régióknak szól, amelyeknek szükségük van beruházásokra, és amelyek elnéptelenedését meg kell akadályoznunk!”

 A Cseke Attila fejlesztési miniszter vezetésével kidolgozott, Anghel Saligny mérnökről elnevezett fejlesztési program hat évre szól, és olyan fontos eszköz, amely 21. századhoz méltó körülményeket tud teremteni a közösségekben. A program szükségessége mellett szólnak a lesújtó számok is: becslések szerint Romániában közel 50 ezer kilométernyi út szorul felújításra, ebből 20 ezer kilométer megyei és 27 ezer kilométer községi út. A települések 57 százalékában még mindig nincs csatornahálózat, 29 százalékuk pedig továbbra sincs rákötve a vízhálózatra. Ugyanakkor 2 226 településen, vagyis a romániai közigazgatási egységek mintegy 70 százalékban a mai napig sincs gázellátás.