Életét vesztette egy férfi Râmnicu Vâlceán autós üldözés közben bekövetkezett balesetben. Azért üldözte a rendőrség, mert egy bejelentés szerint pisztolyt láttak nála, de mint később kiderült, egy öngyújtó volt az.

Az eset a hétfőről keddre virradó éjszaka történt. A Vâlcea megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali fél 3-kor bejelentést kaptak a 112-es segélyhívószámon egy férfitől, aki azt állította, hogy a város egyik utcáján tartózkodott barátaival, amikor egy másik férfi egy autóból felmutatott nekik egy pisztolyt, majd továbbhajtott.

A rendőrség azonnal kiszállt a helyszínre, hogy megkeresse a szóban forgó gépkocsivezetőt, amikor azonban fel akarták tartóztatni autójával, nagy sebességgel elhajtott a rendőrök mellett. Utóbbiak üldözőbe vették, egy útkereszteződésben azonban összeütközött egy másik gépkocsival és életét vesztette.

A Curtea de Argeş-i illetőségű férfi 50 éves volt.

Az ellenőrzések során kiderült, hogy a tárgy, amit pisztolynak véltek, egy működésképtelen öngyújtó volt. A rendőrség vizsgálatot indított az eset körülményeinek tisztázására.