Az izraeli tüzérség tegnap támadta a megszállt Golán-fennsík lábánál fekvő Kuneitra szíriai tartomány északi részét – közölte a SANA szíriai állami hírügynökség. A jelentés szerint rakéták és lövedékek csapódtak be Hodr város közelében. Áldozatokról vagy anyagi károkról nem érkezett jelentés.

A Dubajból sugárzó al-Hadasz tévécsatorna arról számolt be, hogy az izraeli tüzérség a szíriai hadsereg oldalán harcoló Irán-barát síita milícia állásait támadta tegnap a szíriai fővárostól délre fekvő Kuneitra tartományban.

Az izraeli légierő négy hete, július 22-én csapást mért a Hezbollah síita milícia fegyver- és lőszerraktáraira a dél-szíriai Homsz tartományban, a libanoni határ közelében fekvő al-Kuszeirben. Két nappal korábban, július 20-án izraeli repülőgépek támadták az Aleppó városától délkeletre fekvő esz-Szafira területét, ahol síita milíciák gyárai és fegyverraktárai találhatók.

Damaszkusz a történtekre válaszul felszólította az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy vonja felelősségre Izraelt a Szíria elleni agresszív fellépéseiért. Az arab külügyminisztérium közleménye hangsúlyozta, Szíria nem fog habozni, hogy az ENSZ Alapokmányával teljes összhangban gyakorolja törvényes jogát a nemzeti szuverenitás megvédésére és védelmére.