CORESPONDENȚĂ de la Întâlnirea Tinerilor Catolici care are loc în această săptămână la Șumuleu Ciuc. Este un eveniment cu o tradiție de peste 35 de ani, care oferă ocazia tinerilor participanți să-şi manifeste credinţa, să reflecte asupra valorilor creştine, să împărtăşească bucuria de a fi împreună.

INTERVIU cu ZOBOKI Gábor (arhitect din Budapesta premiat cu premiul Ybl) despre sarcina arhitectului în sec. 21, cum determină sănătatea omului deciziile arhitecturale, schimbările de paradigmă în arhitectură, respectiv despre strucurile technologiilor ecologice. ZOBOKI s-a întâlnit, de curând, în zona Ciucului, cu tineri arhitecţi şi arhitecţi peisagistici.

Joi, 12 august este organizată Ziua Porţilor Deschise la situl arheologic „Dâmbul Cetăţii-Várdomb” din Păuleni Ciuc (jud. Harghita), unde orice persoană interesată va putea urmări munca arheologilor şi va primi informații legate de cercetările în curs de desfășurare. Din anul 1999, echipa de specialiști continuă cercetările în această așezare, cu rezultate importante atât pentru preistoria zonei, cât și pentru preistoria spațiului sud-est european.

Cetățenii din trei comune din județul Covasna (Haghig, Moacșa, Sânzieni) vor beneficia de lucrările de cadastru gratuite. Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

În perioada 16-29 august asociația Casa Calfelor din Sibiu oferă copiilor din medii defavorizate o serie de mini-ateliere meșteșugărești, venind astfel în sprijinul reintegrării sociale a acestora.

Orga restaurată a bisericii Sf. Bartolomeu din Brașov va fi reinaugurată pe 22 august cu ocazia sărbătorii Sfântului Bartolomeu. Orga, construită în 1923, a fost restaurată de firma COT din Hărman, costurile fiind acoperite din donații.

Bejegyzés navigáció