Președintele UDMR îl compară pe Ludovic Orban cu Nicolae Ceaușescu, ca reacție la declarațiile de duminică ale liderului PNL. Kelemen Hunor a reamintit că dictatorul comunist a încercat să schimbe componența etnică a zonelor locuite preponderent de maghiari prin industrializare. Ludovic Orban a declarat duminică că prin direcționarea investițiilor în Secuime „inclusiv componenţa etnică se poate modifica substanţial”.

Rata de respingere a vaccinării ridicată este în consonanță cu nivelul de dezvoltare generală a societății românești, de aceea liderii politici nu au curajul să adopte măsuri ferme, cum ar fi obligativitatea vaccinării în sistemul medical, este de părere economistul medical Lászlo Lorenzovici.

Asociația Accept, care luptă pentru drepturile minorităților sexuale, a anunțat că, după câteva zile de tergiversări, Primăria Municipiului București a avizat favorabil Marșul Bucharest Pride pentru ziua de 14 august.

Comisia de Combatere a Violenței în Sport din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului s-a autosesizat în legătură cu incidentele violente, cu accente xenofobe, care au avut loc la meciul de Liga 2 dintre echipele Steaua București și FK Csíkszereda din 4 august.

Bejegyzés navigáció