Közös légitársaságot alapít Nagyvárad és Bihar megye. A hírt Florin Birta polgármester és Ilie Bolojan megyei önkormányzati elnök közölte. A légitársaság – a tervek szerint – Bukarestbe és forgalmas európai repülőterekre indít majd járatokat.

Úgy számolnak, hogy a nagyváradi repülőtér Bihar és a szomszédos megyékben egymillió lakost szolgál ki, ennek ellenére a fenntarthatóság határán működött az elmúlt években, mivel ki volt szolgáltatva a légitársaságok üzletpolitikájának és a nemzetközi környezetnek. Ezért döntött a két örkormányzat a saját légitársaság létrehozása mellett.

Két 75 személyes repülőgép beszerzésére vagy bérlésére készülnek, amely hétköznapokon legkevesebb naponta háromszor, munkaszüneti napokon pedig naponta kétszer repül Bukarestbe. Emellett napi egy alkalommal valamely külföldi forgalmas repülőtérre is elszállítja az utasokat.

Az elfogadott ütemterv szerint a szeptemberben bejegyzendő társaság 2022 márciusában válik működőképessé a hazai piacon, és 2022 októberében a nemzetközi légi szállításban.