Cetatea Medievală din Sighişoara adăpostește o colecţie unicat de unelte şi echipamente utilizate în vechime de meşteşugarii saşi. În expoziţia Casa Breslelor se regăsesc obiecte reprezentative cuprinse între secolele XVI – XIX ce au fost folosite de opt bresle ale saşilor din Transilvania.


INTERVIU cu FERENCZ Éva, preşedintele Asociaţiei Culturale Strázsa (Strajă) din Târgu Secuiesc care organizează, printre altele, ateliere de învăţare a meseriilor vechi la Plăieşii de Jos, judeţul Harghita.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează panouri bilingve la scările blocurilor. Până la sfârșitul anului vor fi instalate aproape 1.000 de panouri de intrare în bloc pentru orientarea mai uşoară în oraș.


Fără o metodologie clară, Ordonanță de Urgență nr. 81 privind intervenția imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor urșilor, nu produce încă efecte. În lipsa normelor de aplicare a Legii, autoritățile locale nu pot constitui comisia care a fost însărcinată de Guvern să decidă gradul de risc pe care îl reprezintă ursul.


Opera Maghiară din Cluj-Napoca prezintă, astăzi, în programul estival un spectacol de dans modern intitulat „Izolat în mișcare” (ora 19:00).

Vineri, 6 august vor fi restricţii de circulaţie din cauza Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc (etapa a treia), care se va desfăşura în exclusivitate în judeţul Covasna. Rutierii se vor deplasa pe traseul Sfântu Gheorghe, Malnaş, Bixad, Balvanyos, Târgu Secuiesc, Covasna, Reci, Sfântu Gheorghe. Organizatorii Turului Ciclist fac un apel la locuitori şi şoferi să respecte indicaţiile voluntarilor şi forţelor de ordine de pe traseu pentru buna desfăşurare a turului şi pentru evitarea unor eventuale accidente.


Ungaria se pregătește pentru Ziua Naţională din 20 august, cu sute de evenimente de tip festival. Se doreşte ca la evenimentele de la Budapesta să nu existe restricţii. Un obiectiv al programelor este şi acela ca cei din domeniul turismului, respectiv familiile care îşi câştigau existenţa din asta să aibă ocazia de a face încasări după ce în urma epidemiei au ajuns într-o situaţie dificilă.

Bejegyzés navigáció