Jelenléti oktatással kezdődik szeptember 13-án az iskola minden tanuló számára – jelentette ki Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter. A tárcavezető tegnapi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: figyelembe véve az oktatók nagyarányú átoltottságát és azt, hogy az iskolákban eddig is betartották a járványszabályokat, jelen pillanatban kizárja a különböző forgatókönyvek felállításának szükségességét.

Cîmpeanu egyértelműen amellett foglal állást, hogy az új tanévben minden diák jelen lehessen az iskolák padjaiban. Hozzátette: ő nagyon derűlátó, azonban a járványhelyzet alakulását figyelembe kell majd venni. Kérdésre válaszolva kijelentette, nem híve az oltás kötelezővé tételének a tanügyi alkalmazottak körében, de az oltás fontosságának szélesebb körű népszerűsítését támogatja, és felvetette azt is, hogy az iskolák orvosi rendelőit oltópontokká kellene alakítani.

Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter szerint az egyetemek rektorai is a jelenléti oktatás mellett foglaltak állást.

A tárcavezető ugyanakkor arról biztosított, hogy jövő évben nem változik a középiskolai felvételi módszertana. Módosításokat leghamarabb a 2023-as évi felvételire lehet bevezetn mondta.