A hazai vállalatok több mint háromnegyedét megkárosítják, meglopják alkalmazottaik – erre derített fényt egy ma közzétett elemzés.

Az üzleti szféra számára kockázatelemzéseket végző Corporate Intelligence Agency ma ismertetett felmérése idézi az okleveles csalásvizsgálók egyesületének az adatait, amelyek szerint az állami intézmények, a vállalatok és a civil szervezetek évente a bevételeik öt százalékát veszítik el az alkalmazottaik csalása miatt. Mint közlik, a csalásokat esetenként éppen a menedzserek, vagy akár a cégtulajdonosok hajtják végre. Az elemzés a Kelet-Közép-Európában legelterjedtebb csalási formák között a különböző típusú összeférhetetlenségeket említette. Az alkalmazottak úgy befolyásolják a vállalati döntéshozatalt, hogy az általuk ellenőrzött cégek kapjanak megrendeléseket.

A károkozási típusok felsorolásában szerepel még a banki kölcsönök manipulálása, a vállalati levelezés belső segítséggel történő károsítása, a vállalat eszközeinek a saját célra történő felhasználása is.