• Rata de promovare înregistrată la examenul naţional pentru definitivare în învăţământ este de 72,66% în Harghita, înainte de contestaţii – a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). ‘Procentul de promovare din sesiunea 2021 este în creştere cu 3,49%, comparativ cu anul trecut. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 28 iulie. 
  • Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe, András Nagy Róbert, consideră că obligarea cadrelor medicale să se vaccineze anti-COVID-19 sau să se testeze periodic pe bani proprii ar putea genera probleme în sistemul sanitar. Au fost situaţii în care instituţia a publicat chiar şi de cinci ori un anunţ de recrutare până a reuşit să angajeze un specialist pe postul scos la concurs. 
  • Turiştii care vor vizita în această vară Centrul de Cercetări Subacvatice din localitatea Dalnic (CV) vor avea posibilitatea de a participa la cursuri de scufundare, la audiţii muzicale subacvatice, de a bea o bere în barul amenajat în adâncul lacului şi a se caza într-un glamping – a declarat coordonatorul Centrului, scafandrul profesionist Szabó Jenő. Glampingul fost amenajat într-o livadă din apropierea lacului şi se bucură de succes, deoarece foarte mulţi turişti visează să îşi petreacă vacanţa în mijlocul naturii, dar nu sunt deloc dispuşi să renunţe la confortul de acasă. Glamping este un concept nou. Glamour şi camping, pe scurt ‘glamping’.
  • Premierul ungar Orbán Viktor a anunţat ieri că va fi organizat un referendum în problema protecţiei copiilor, ca răspuns la presiunile Uniunii Europene de a modifica recentele amendamente aduse legislaţiei privind educaţia şi protecţia minorilor.
  • Vaticanul a publicat ieri detalii despre viitoarea călătorie apostolică a papei Francisc, confirmând că acesta se va întâlni cu premierul ungar la Budapesta, în septembrie, înaintea unei vizite de stat în Slovacia. Papa îşi va începe călătoria pe 12 septembrie cu o vizită de o jumătate de zi la Budapesta, unde va merge special pentru slujba de închidere a celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internaţional.

Bejegyzés navigáció