Hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezte az országos korrupcióellenes ügyészség (DNA) a bukaresti metrószakszervezet vezetőjét. Ion Rădoi ellen befolyással való üzérkedés és zsarolás vádjával indult büntetőeljárás.

Az ügy középpontjában a metrószakszervezet tulajdonában lévő Sindomet Servcom nevű vállalat és a földalatti területén levő üzlethelyiségek állnak. A boltokat egy 2003-ban kötött szerződés értelmében a szakszervezet kezelte és adta ki kereskedőknek. A szerződés 2018-ban lejárt, az érdekvédelem azonban a metróval folyó perre hivatkozva megtagadta az üzlethelyiségek átadását. Időközben a szakszervezet 10 millió lej értékű bérhez jutott, ami az ügyészek szerint jogtalan haszonnak minősül.

A DNA azt is felrója Ion Rădoinak, hogy megszervezte és lebonyolította a március 25-26-i metrósztrájkot azzal a céllal, hogy rávegye a szállításügyi minisztert és a Metrorex vezetőségét az üzlethelyiségek használatának meghosszabbítására.

Az ügyészek hatósági felügyelet alá helyeztek egy másik cégvezetőt is, akit bűnrészességgel gyanúsítanak ugyanebben az ügyben.