• La Oradea, se desfășoară în perioada 7 – 11 iulie cea de a șaptea ediție a Târgului GAUDEAMUS Radio România. Evenimentul are loc în incinta unui complex de pavilioane expoziţionale mobile amplasat în Piaţa Unirii. Târgul Gaudeamus este organizat de Radio România, în colaboare cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune“.
  • O clădire din secolul al XVIII-lea, aparținând Diecezei Romano-Catolică din Oradea, a fost transformată într-o casă de pelerinaj şi centru cultural datorită unei investiţii de 707 mii de euro a guvernului ungar, în cadrul programului de renovare a bisericilor maghiare din Bazinul Carpatic. Centru de turism religios poate găzdui 45 de pelerini, ea cuprinde o sală de conferinţe cu 60 de locuri şi o capelă.
  • Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard NOVÁK, s-a întâlnit ieri cu fosta gimnastă cu origini covăsnene, Kati SZABÓ, căreia i-a înmânat o diplomă de merit. Ecaterina Szabó este în top 10 al sportivilor români din toate timpurile ca număr de medalii olimpice. Fosta gimnastă trăiește de mai mulți ani în Franța.
  • Baza de înot şi o şcoală din Sfântu Gheorghe vor fi reabilitate termic printr-un proiect cofinanţat din fonduri norvegiene. Valoarea estimată a investiţiei se cifrează la 2,246 milioane euro, din care finanţarea nerambursabilă este de 1,8 milioane euro, diferenţa urmând să fie acoperită de municipalitate din bugetul local.
  •  Astăzi are loc proba la Limba maternă, în cadrul  sesiunii speciale a Evaluării Naţionale.
  • Ultimele pregătiri înainte de a începe Festivalul Musica Barcensis, ediţia a XII-a – Primul eveniment muzical din serie intitulat “Orgi din Tg. Secuiesc – Ghelința – Ojdula – Sf. Gheorghe ” va avea loc pe 17 iulie. Ghidajul va fi realizat ca și în anii precedenți de muzicienii Ursula și Kurt Philippi.
  • Tot mai mulți turiști din România și din străninătate descopertă cetățile fortificate din Axente Sever, Moșna și Valea Viilor (județul Sibiu), unde vechile spații în care sașii își păstrau proviziile în timpul invaziilor, au fost transformate în locuri de cazare unice în Transilvania.

Bejegyzés navigáció