Consumatorii de electricitate din Transilvania care nu au reuşit să încheie un contract în piața concurențială vor fi păsuiţi încă o lună. Electrica Furnizare, cel mai important furnizor în zonă, a anunţat că va aplica, până la sfârşitul lunii august, o reducere egală cu diferenţa dintre preţurile pentru serviciul universal şi cele valabile pentru clienții aflați în piața concurențială.

În cursul weekend-ului, în judeţul Harghita autorităţile au fost alertate în 14 rânduri de cetăţeni pentru gonirea unor urşi. Prezenţa urşilor a fost semnalată cel mai frecvent pe străzile oraşului Băile Tuşnad, de opt ori.

Oraşul Salonta  a început demersurile pentru consturirea unui aquapark care va purta numele Toldi – un erou popular supradimensionat, creat de poetul Arany János, născut la Salonta, în 1817. Consiliul local a adoptat o hotărâre pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Cu peste 84%, judeţul Cluj conduce în clasamentul judeţelor cu cele mai mari rate de promovabilitate la examenul de bacalaureat. Printre judeţele cu o populaţie maghiară semnificativă, judeţul Harghita are cea mai mică promovabilitate, de numai 56,4%. Aici, rezultatele sunt mai slabe faţă de anul trecut când examenele au fost susţinute în condiţii similare.

Bejegyzés navigáció